Categories
Covid-sq Regole e comportamenti

DPCM 3 Dhjetor dhe DPCM Krishtlindje

Nga 21/12 deri me 6/01 është e ndaluar të lëvizni nga ora 22:00 në 5 të mëngjesit

Me 01/01, është e ndaluar çdo lëvizje nga ora 22:00 deri në 7 të mëngjesit

Në të njëjtin rajon është e mundur të arrihet në shtëpinë e dytë, madje edhe në një komunë tjetër, çdo ditë përveç 25 dhe 26 Dhjetorit dhe 1 Janarit.

Midis 24 dhjetorit 2020 dhe 6 janarit 2021, lejohen të udhëtojnë një herë të vetme në ditë maksimumi  dy persona drejt vetëm një shtëpie private në rajonin e tyre. 

Mund të shoqërojnë personin ose dy personat që lëvizin, fëmijët nën moshën 14 vjeç dhe personat me aftësi të kufizuara ose jo të mjaftueshme që jetojnë së bashku.

E gjithë Italia  në zonë të kuqe: ndalim qarkullimi, udhëtimi i lejuar vetëm për situata domosdoshmërie. Nevojitet vetëdeklarim.

Mbeten të mbyllura: dyqane, qendra estetike, bare dhe restorante. Take away është e lejuar deri në orën 22:00 dhe dërgesat në shtëpi lejohen pa kufizime kohore.

Mbeten të hapura: supermarkete, dyqane ushqimore dhe të domosdoshmërisë së parë, farmaci dhe parafarmaci, dyqane gazetash e duhani, ​​lavanderi, parukeri dhe berberë.

E gjithë Italia në zonën portokalli: Lëvizje e lirë në Komunën tuaj të banimit, pa kufizime.

Mbeten të mbyllura: bare dhe restorante. Take away është e lejuar deri në orën 22:00 dhe dërgesat në shtëpi lejohen pa kufizime kohore.

Qëndrojnë të hapura: të gjitha dyqanet deri në orën 21:00.