Categories
Covid-sq Evidenza Regole e comportamenti Salute

Dekretet e festave dhe 29 dhjetorit: rregullat e reja Green Pass i Përforcuar dhe karantina

NJOFTIM

Për shkak të përditësimeve të vazhdueshme të dekreteve, konsultoni faqen https://www.jumamap.it/it/covid/ për të rejat më të fundit

 

Pas miratimit të Dekretit të Festave me 23 dhjetor dhe Dekretit të 29 Dhjetorit, kanë hyrë në  fuqi rregulla të reja në lidhje me masat e kontrollit të Covid-19 në Itali.

 

Nga 10 janari 2022, ndryshojnë rregullat e Green Pass i Përforcuar(“Super Green Pass”) dhe rregullat e karantinës.

 

Rregullat e reja të Green Pass i Përforcuar nga 10 janari 2022

Green Pass i Përforcuar (i cili merret në përfundim të ciklit të vaksinimit ose pasi të jesh shëruar) është i detyrueshëm për të kryer aktivitetet e mëposhtme:

 

 • hyrje dhe përdorim i transportit publik lokal ose rajonal;
 • hotele dhe objekte akomodimi;
 • festa të lidhura me ceremoni civile ose fetare;
 • festivale dhe panaire;
 • qendra kongresesh;
 • shërbime katering, edhe në ambiente të hapura;
 • ski lift me qëllime turistike-tregtare edhe nëse ndodhen në zona skijimi;
 • pishina, qendra noti, sporte ekipore dhe qendra Wellness, edhe në natyrë;
 • qendra kulturore, qendra sociale dhe rekreative edhe për aktivitete në natyrë.

 

Punonjësit do të mund të vazhdojnë të kryejnë punën e tyre edhe me një tampon negativ (vlefshmëria: 24 orë për tamponin e shpejtë dhe 48 orë për tamponin molekular).

Edhe studentët universitarë gjithashtu do të mund të hyjnë në universitet me një test negativ.

 

Rregullat e reja të Green Pass nga 1 shkurt 2022

Nga data 1 shkurt 2022 kohëzgjatja e green pass vaksinor reduktohet nga 9 në 6 muaj. Periudha minimale për administrimin e dozës së tretë zvogëlohet nga 5 në 4 muaj pas përfundimit të ciklit parësor të vaksinimit (dy dozat e para).

 

Rregulla të reja për karantinën

Nuk janë më të detyruar të qëndrojnë në izolim shtëpiak ( në karantinë) personat që kanë qënë në kontakt të ngushtë me një person pozitiv nëse atyre:

 

 • u është administruar doza e dytë e vaksinës brenda 4 muajve;
 • u është administruar doza e tretë përforcuese (booster).

 

Ju lutemi vini re: në çdo rast është e detyrueshme mbajtja e maskës Ffp2 deri në ditën e 10 pas kontaktit me personin që ka rezultuar pozitiv. Nëse rezulton simptomatik, duhet të kryhet një test i shpejtë ose molekular i antigjenit 5 ditë pas kontaktit.

 

Maskat

 • është e detyrueshme mbajtja e maskave ​​edhe jashtë, dhe në zonë të bardhë;

 

 • është e detyrueshme mbajtja e maskave të tipit FFP2 në raste spektaklesh të hapura për publikun që zhvillohen jashtë dhe brenda në teatro, salla koncertesh, kinema, ambiente argëtimi, muzikë live dhe për ngjarje sportive de gara që zhvillohen brenda ose jashtë. Në të gjitha këto raste ndalohet konsumimi i ushqimeve dhe pijeve në ambiente të mbyllura;

 

 • është e detyrueshme mbajtja e maskave ​​të tipit FFP2 në të gjitha mjetet e transportit.

Evenimente, festa, diskoteka

Deri më 31 janar 2022, janë të ndaluara evenimentet, festat dhe koncertet, sido që të emërohen, të cilat përfshijnë tubime të personave në ambiente të hapura; do të jenë të mbyllura sallat e vallëzimit, diskotekat dhe lokalet.

 

Hyrja e vizitorëve në strukturat socio-sanitare dhe RSA

Është e mundur të hysh për të bërë vizita në objektet rezidenciale, socio-asistenciale, socio-sanitare dhe hospice vetëm për personat e pajisur me Green Pass të përforcuar dhe tampon negativ ose të vaksinuar me dozën e tretë.

 4,989 Visite totali