Reforma e konkurseve publike 2023: përfshirja e refugjatëve e të huajve në përzgjedhje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Reforma e konkurseve publike (dekret ligji nr. 80/2021, i konvertuar në ligjin nr. 113 më 6 gusht 2021), sjell ndryshime të rëndësishme për të përmirësuar aksesin dhe cilësinë e rekrutimit në Administratën Publike. Ja disa nga të rejat më të rëndësishme:


– Përveç shtetasve italianë, për konkurse publike mund të aplikojnë edhe personat me status refugjati dhe shtetas të Bashkimit Evropian që kanë të drejtë qëndrimi ose leje qëndrimi afatgjatë BE;

– Garantohen tutela më të mëdha për prindërit, barazinë gjinore dhe për personat me probleme specifike në të mësuar;

– Për përfundimin e procedurës së konkurimit është vendosur kufiri maksimal prej 6 muajsh;

– Për tu kandiduar në konkurset publike duhet përdorur ekskluzivisht portali i rekrutimit “inPA”, www.InPA.gov.it. Regjistrimi në portal është falas dhe mund të realizohet eksluzivisht duke përdorur sistemet e identifikimit SPID, CIE dhe CNS.

Konsultohuni me faqen SPID: për cfarë shërben, kush  mund ta kërkojë dhe si

Portali synon të përmirësojë cilësinë e rekrutimit në administratën publike përmes një sistemi dixhital inovativ që thjeshton dhe përshpejton takimin midis ofertës dhe kërkesës për punë publike.

Klikoni këtu për më shumë informacion

 1,519 Visite totali,  14 visite odierne